Portfolio

NH3 ammoniak IOT node Tri-lectronics Houten

NH3 sensor ontworpen voor gebruik in stallen.

NH3 Ammoniak IoT Node

Deze low-cost sensor verzamelt meetdata en communiceert deze over LoRaWAN naar ons klantenportaal. In dit portaal wordt deze data overzichtelijk weergegeven en kan de gebruiker meetdata exporteren om analyses mee te doen.

Met de huidige stikstofproblematiek kan deze sensor ondersteuning bieden als aanvulling op de huidige stalmanagementsystemen. De sensor is eenvoudig te monteren, heeft een laag verbruik en vergt slechts een enkele aansluiting op het lichtnet.

responsive HMI oplossing Tri-lectronics Houten

Vervanger van een bestaande Human Machine Interface (HMI).

Responsive HMI Oplossing

Dit project betreft de vervanger van een bestaand HMI.

In de markt zijn veel trage en achterhaalde HMI's beschikbaar. Deze HMI's reageren niet snel op aanrakingen, doen lang over het opstarten en zijn algheel niet responsive in gebruik.

Dit 7" touchscreen gebaseerd op embedded elektronica heeft nagenoeg geen opstarttijd, voelt moderner en heeft een uiterlijk dat meer bij de huidige markt past. Daarnaast kan dit HMI goedkoper geproduceerd worden dan veel bestaande oplossingen.

In de afbeelding hiernaast ziet u het prototype van dit product. 

PLC vervanger

PLC vervangende module op basis van embedded elektronica.

Embedded PLC Vervanger

In de markt zijn veel machines beschikbaar die ook in grote oplages gebruik maken van een PLC besturing. Een PLC heeft zijn doelen, maar is vaak een kostbaar apparaat wat zeer beperkt is in zijn mogelijkheden.

Het Combined Measurement System (CMS) is een intern ontwikkeld product dat in veel situaties een PLC kan vervangen. Met zijn 16 programmeerbare IO, Ethernet, USB en vele andere interfaces is het systeem bijna oneindig schaalbaar. Daarnaast zijn er uitbreidingsmodules aan te sluiten op de CMS via de onderliggende power- en communicatiebus.

De CMS is naar wens aan te passen, de uitbreidingsmodules kunnen ook voor u op maat gemaakt worden.

hoog contrast HMI Tri-lectronics Houten

Hoog contrast HMI

Hoog Contrast HMI

Vergeleken met gedateerde grafische displays biedt deze oplossing een hoog contrast en een haarscherp beeld. Hiernaast is de resolutie van het display hoog waardoor er veel ruimte is voor tekst en symbolen. Daarnaast is het display uitstekend te lezen bij daglicht.

Dit display is ontwikkeld voor gebruik in industriële omgevingen. Een operator krijgt duidelijke feedback van de machine en heeft twee knoppen om door een overzichtelijk menu te navigeren.

Bij een opdracht zoals dit gaan het elektronisch en mechanisch ontwerp hand in hand. Het product heeft een strakke en degelijke afwerking. Daarnaast is het display eenvoudig te produceren en monteren met slechts één stekker voor voeding en communicatie.

Een product als dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt in combinatie met onze CMS.

Datalogger Tri-lectronics Houten

Datalogger die machinedata kan weergeven in een controleruimte.

One-Off Datalogger

Deze datalogger is gebaseerd op de welbekende Raspberry Pi, deze keuze is gemaakt vanwege de korte “time to market”. Deze datalogger werkt samen met een door ons ontwikkeld meetsysteem.

Iedere drie seconden worden er 1200 floating point meetwaarden doorgestuurd. De Raspberry PI plot hier met behulp van een Python applicatie een grafiek van en slaat de meetwaarden op.

Het systeem bewaart data tot één jaar oud. Deze data is via FTP beschikbaar voor een server in de controleruimte en wordt gebruikt om te analyseren hoe de productielijn presteert.